Melkgeitenbedrijf met woonzorg & dagbesteding - Tiendweg

  

Aan de Tiendweg in Rhenoy hebben we in 2015 een compleet nieuwe stal gebouwd voorzien van moderne techniek. De 1500 geiten worden hier 3x per dag gemolken en hier werken ook deelnemers aan mee. Lees hier meer over onze voersysteem.

 

“Vaak kleine verse porties voeren geeft een aanzienlijke stijging in voeropname. Het voer is altijd smakelijk doordat de Vector vaak voert” - Willem Groeneveld

 


 

Al lang bestond speelde het verlangen om een plek te realiseren waar naast werken, ook landelijk wonen mogelijk zou worden voor mensen met een zorgvraag. Dit verlangen speelde enerzijds aan de kant van Kees en Astrid Groeneveld en hun clienten, maar anderzijds ook bij Martijn en Jobke Blaauw (schoonzoon en dochter van Kees en Astrid). Toen er op slechts 800 meter van De Lingehof een boerderij in de verkoop kwam die voldeed aan de vooropgestelde criteria, werd deze kans met beide handen aangepakt.

Begin 2013 werd de sleutel overhandigd van de boerderij en is alles, behalve het woonhuis, gesloopt en vervolgens nieuw gebouwd. Sinds februari 2015 staat er een schitterend wooncomplex waar mensen met een zorgvraag permanent kunnen verblijven en hebben 1500 geiten een prachtig onderkomen in een ruime stal.

De mensen die bij ons wonen hebben een ruim appartement met eigen tuin en genieten van de gezelligheid, ruimte en rust. 

Naast bewoning is er eind 2016 een houtwerkplaats gerealiseerd waar erg mooie houten lampen, klokken en persoonlijke kindercadeaus worden gemaakt in samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking.