Biologische geitenkaas

Al bijna 20 jaar wordt er geitenkaas gemaakt op De Lingehof. Sinds 1997 jaar is er een smeerbare verse biologische geitenkaas ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit unieke product wordt verkocht via diverse supermarkten en natuurwinkels, zoals bijvoorbeeld Deli XL en Deen supermarkten. Op onze nieuwe locatie aan de Tiendweg in Rhenoy wordt onze geitenmelk afgenomen door Happy Goat, waar ze er een heerlijke, smeerbare, biologische geitenkaas van maken met diverse smaken!


  


 

Verder wordt de kaas via diverse groothandels verkocht, zoals: Udea (3 little goats), Estafette, VroegOp, Heirler en VHC Jongens
Er zijn meerdere smaken ontwikkeld, waaronder naturel, pikante kruiden en ui/knoflook. 

 


Biologische geitenmelk

Op De Lingehof worden dagelijks in totaal rond de 2500 geiten gemolken. Hiervan wordt een deel verwerkt in de kaasmakerij, maar het overgebleven deel wordt afgenomen door de cooperatie en door Happy Goat. Er is nog altijd een groot tekort aan biologische geitenmelk in Nederland en daarom hebben wij een nieuwe geitenschuur gezet op onze nieuwe locatie waar dagelijks bijna 2000 geiten worden gemolken. Het is een moderne schuur waar een voerrobot zorgt voor optimale voeding en deze zorgt er gelijk voor dat de voerpaden netjes aangeveegd worden. Hierdoor is het altijd schoon en netjes in de schuur!