Begeleid wonen op zorgboerderij De Lingehof in Rhenoy

Al heel lang lag er bij de familie Groeneveld de vraag van cliënten en ouders van cliënten om naast dagbesteding ook wonen op de boerderij mogelijk te maken. Het is voor veel mensen, met of zonder een zorgvraag, een ultieme wens om buiten te kunnen wonen op een boerderij tussen de dieren en in de natuur. Ook is de rust en de veiligheid op het platteland op zijn minst heilzaam te noemen.

Mede door deze vraag was de familie Groeneveld al langer aan het zoeken naar mogelijkheden voor een dergelijk project. Toen er op 800m. afstand van De Lingehof een boerderij te koop kwam die voldeed aan de vooropgestelde criteria, werd deze kans met beide handen aangepakt!

Wonen op deze nieuwe locatie is wonen midden in de natuur. De boerderij ligt ruim 350m van de weg en is daarom uitermate geschikt voor landelijk wonen. De appartementen zijn ruim opgezet (gemiddeld 50m2) en bieden een schitterend uitzicht over de landerijen. 

De woonbegeleiding bestaat uit het echtpaar Martijn en Jobke Blaauw. Zij zijn het vaste aanspreekpunt voor de bewoners. Tevens zijn we verbonden aan een vaste orthopedagoog.

De focus ligt op het creeeren van een prettige woonomgeving waarbinnen de bewoners zich veilig, vrij en gewaardeerd voelen. Tevens worden er doelen opgesteld om gericht te kunnen werken aan de ontwikkelingsmogelijkheden van de bewoners. Deze doelen worden periodiek getoetst en zonodig aangepast.