Dagbesteding op zorgboerderij De Lingehof in Rhenoy

De ecologische melkgeitenboerderij ‘De Lingehof’ ligt in een prachtige, landelijke omgeving in Gelderland. De familie Groeneveld biedt hier sinds 1996 dagbesteding aan mensen met een zorgvraag. Zij zijn wat dat betreft pionier op het gebied van zorg binnen de agrarische wereld.


Inmiddels werken er 15 mensen in de vorm van dagbesteding op de Kleine Steeg en dit aantal wordt uitgebreid op de nieuwe locatie aan de Tiendweg in Rhenoy. Hier staat inmiddels een professionele houtwerkplaats waar schitterende producten worden gemaakt. Voor ieder persoon wordt gekeken naar de juiste werkplek en ontwikkelingsmogelijkheden binnen De Lingehof. Vanwege de veelzijdigheid binnen ons bedrijf, kan een grote diversiteit aan arbeidsmogelijkheden aangeboden worden!

Zo moeten dagelijks de beesten verzorgd worden en worden de geiten meerdere malen per dag gemolken. Ook wordt de (biologische) geitenmelk verkaasd tot een verse, smeerbare geitenkaas die vervolgens weer ingepakt moet worden en gestickerd.
Ook moet het terrein onderhouden worden en wordt er gewerkt met een trekker, shovel en zitmaaier. Iedereen mag hier wat leren en zo blijft het leuk op De Lingehof. De mensen die bij ons komen met hun zorgvraag, zijn onmisbaar voor ons en spelen allemaal een essentiele rol binnen het bedrijf!